Size bir telefon kadar yakınız.
0 332 342 33 56

Tampon Zıpka Cıvatası Nedir?

29.05.2022
50 görüntülenme
Tampon Zıpka Cıvatası Nedir?

Tampon zıpka cıvatası şu an evlerde, iş yerlerinde, dükkanlarda yani kısacası her alanda kullanılan bir cıvata türleri arasında yer alır. Bilindiği üzere cıvatalar somun olarak kullanılarak parçalara sökülebilir şekilde birleştirilir. Birleştirme işlemi de sıkma momentiyle genelde somuna uygulanır. Başı ve gövdesi olan 2 parçayı birleştiren parya denilmektedir. Her parçaların giriş yeri farklı olduğu için cıvatalar da kullanılan yere göre değişken olarak üretilir. Tampon zıpka cıvatası da bu alanda kullanılan cıvata türlerinden biridir.

Cıvata Özellikleri

Cıvatalar bir çok sektörde tercih edilmektedir. Bu da aslında cıvataların her alanda kullanılabileceğini gösteren bir durumdur. Cıvataların parçalanması, kırılması çok mümkün değildir. Bu nedenle takıldığı malzemeyi çok kuvvetli bir şekilde tutar. Tampon cıvatası da bu özelliği sayesinde daha çok tercih edilmelidir. Malzemeye güçlü bir moment sağladığı için hem cıvata sökülmez hem de cıvatanın birleştiği malzemeler birbirinden ayrılmaz. Yalnızda cıvatanın çıkarılabileceği alet ile yerinden sökülmesi istenirse olur.

Tampon Zıpka Cıvatası Özellikleri

Tampon zıpka cıvatası özellikleri açısından oldukça kullanışlı olduğu için de pek çok alanda tercih edilmektedir. Cıvatanın teknik bilgileri de çeşitlilik gösterir. Tek tip olarak değil birden fazla yere uyumlu olarak uzunluk, genişlik ve derinlik anlamında çeşitliliği vardır. Renk olarak tek bir seçeneği olsa da her alana uyabilecek bir renk olduğu için de tercih edilmektedir. Baş kısmı yatsı olduğu için dışarıdan el ya da farklı aletlerin yardımıyla çıkarılması ya da dışarıdan müdahale edilmesi mümkün değildir. Baş kalınlığı da çok fazla olmadığı için takılmalara da neden olmaz. Aynı zamanda yuvarlak şekli sayesinde yine baş kısmı herhangi bir ürüne de zarar vermez. Konya Cıvata ile işlevsel olan tampon zıpka cıvatasından temin edebilirsiniz.