Size bir telefon kadar yakınız.
0 332 342 33 56

Tablalı Somun Nedir?

25.05.2022
43 görüntülenme
Tablalı Somun Nedir?

Tablalı somun cıvatayı bağlamak için kullanılır, orta kısma vidalanan yardımcı bir parçadır. Somun; malzemelerin mukavemetini artırmaya, sıkma hızı ile birlikte performanslarını artırmaya olanak tanır. Ürünler, birçok endüstriyel alanda faydalı olan çok çeşitli kullanımlara sahiptir. Küçük ev aletleri, beyaz eşya, otomobil, makine, gıda, sağlık, mobilya imalatı ve daha birçok sektörde kullanılan ürünler, civata kalitesi açısından civata ile karşılaştırılabilir kalitede olmalıdır.

Etkili Sonuçlar Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullanım avantajları açısından etkili sonuçlar elde etmek için tablalı somun kullanmak konusunda eşit kalitede civata ve somun seçimi çok önemlidir. Ölçüm yaparken kullanım alanının durumunu kontrol etmek gerekir. Altıgen ve sarmal kesitler olmak üzere iki şekilde ölçüm yapılabilmektedir. Standartlara ek olarak farklı ebat seçenekleri ile de üretim yapmak mümkündür. Otomasyon teknolojisi sayesinde firmaların istediği ölçülerde uygulamalar yapılabilmektedir. Somun ölçerler olarak bilinen aletler kullanılarak, somun ölçümleri milimetre cinsinden kolayca yapılabilir.

Tablalı Somun Özellikleri

Tablalı somun özellikleri bakımından diğer somunlar arasında en popüler ürünlerden biridir. Söz konusu ürün, dayanıklı yapısı ve gevşememe özelliği ile inşaat alanlarında istenilen etkiyi getiren ürünlerden biridir. İnşaat sektöründe ve şantiyelerde karşılaşılan can sıkıcı sorunlardan biri de gevşek bağlantı elemanlarıdır. Tablalı somun sayesinde bağlantılarda gevşeme sorunu yaşanmaz. Yani ürünün kullanım amacı, standart somun yeterli olmadığında kendini gösterir.

Bahsedilen ürünün kullanımı son derece pratik ve uygulaması kolaydır. Bu ürün, birçok endüstride yaygın olarak kullanılan iki parçadan oluşmaktadır. Her iki bileşenin birlikte kullanımı sayesinde kama ve gevşeme etkilerinin önüne geçilir. Alt somunun dışbükey kısmındaki kızak kama görevi görür. Somunun çalışma mekanizması, çekicin sıkma mantığı ile neredeyse aynıdır. Konya Cıvata farkıyla siz de tablalı somun seçeneklerine kolayca göz atabilirsiniz.