Size bir telefon kadar yakınız.
0 332 342 33 56

AKS Saplaması Nedir?

29.05.2022
42 görüntülenme
AKS Saplaması Nedir?

AKS Saplaması  şu an çok fazla alanda kullanıldığı için ustalar tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Hem işlevinden dolayı hem de kullanışlı olmasından dolayı pek çok alanda da kullanılan bir çeşittir. Üretim açısından normal cıvatalara göre daha farklı olduğu için kullanım yerleri de bu duruma göre çeşitlenmektedir.

Saplama Cıvatalar Nedir?

Saptama cıvatası her iki uçtan açık bir şekilde üretilmektedir. Açık olan bu uçlarında ise dişler bulunur. Cıvatanın özelliğine göre ya da kullanım yerine göre diş sayısı artırılıp azaltılabilir. Saptama cıvatalar başsız bir şekilde üretilmiştir. Genelde sürekli olarak sökülüp takılabilecek yerlerde kullanılmaktadır. Kullanıldığı alanlarda ise farklı ekipmanlar da kullanılır. Saptama cıvatanın gövdesi sabit olacak şekilde somuna yerleştirilir. Daha sonra bağlanması gereken diğer parça cıvataya takılır.

Her iki taraftan da somunlar iyice sıkılmaya başlanır. Her iki uçtan dişlerin sonuna gelene kadar sıkma işlemine devam edilir. Bu şekilde kullanıldığı için konik ya da silindirik şekilde üretilmektedir. Ortası genel olarak boş bırakılır. Fakat küçük olan saplama cıvatalarının her yeri de dişli olabilir. Saplama cıvatalar genelde belirli genişlikte ve uzunlukta üretilmektedir. İstendiği takdirde özel ölçüler ile de üretimi yapılmaktadır. Takma ya da sökme işlemlerinde sıklıkla kullanıldığı için baskı ve gerilim oluşan alanlarda tercih edilir.

AKS Saplama Cıvatası Özellikleri

AKS saplama cıvatası isteğe göre kalın ya da ince olarak üretilmektedir. Genelde orta kısmı boş olarak üretildiği için uzun alanlarda kullanılması tercih edilir. Somun da AKS saplama cıvatasına özel olarak yapılır. Paslanmaz çelikten oluştuğu için su, yağ, kimyasal gibi ortamlarda da kullanıma uygundur. Konya Cıvata güvencesiyle sahip olacağınız AKS saplama cıvatası aynı zamanda sağlam çelikten yapıldığından dolayı uzun süreli olarak da kullanabilirsiniz. Konya cıvata çeşitleri sayesinde AKS saplama cıvatasını temin edebilirsiniz.