Size bir telefon kadar yakınız.
0 332 342 33 56

Somun Nedir?

02.04.2022
142 görüntülenme
Somun Nedir?

Somun Nedir?

Somun, sorusu dendiğinde akla gelen ilk ürün civatadır. Çünkü somunlar genel olarak civataların yanında kullanılan yardımcı malzemeler olarak bilinir. Somunlar aynı şekilde metalden üretilerek yapılan içerisinde dişleri bulunan metallerdir. Üretildiği doku itibari ile kaliteli şekilde yapıldığı için herhangi bir paslanmaya da akma durumu söz konusu olmaz. Doğru üretimden dolayı uzun vade somun, civatalara takıldığı takdirde sorunsuz bir kullanım gerçekleşir.

Somunlar genelde sanayi alanlarında tercih edilir. Bunun dışında civata gibi başka bağlamalı işe yarayan metallerin yanında da kullanılmaya devam eder. Ayrıca bu somunlarda da birbirinden farklı çeşitler bulunur. Kullanım alanına bağlı olarak doğru model de bir somun seçimi ile beraber pek çok alanda kullanım sağlanır. İşlevli olan bu somunlar çeşit çeşit olduğu için hemen her civata türünün yanında kullanılabilir.

unc unf somun asme

Somun ve İşlevleri Hakkında Bilgi

Somun nedir sorusuna da yardımcı işleve sahip olan metaller olarak adlandırmak mümkündür. Somunlar genel olarak yuvarlak şekilde sıkılması sağlanır. Bunun yanı sıra yedek olarak ikinci bir sonum mutlaka bulundurulur. Özellikle civata kullanımı ile beraber somun tercih edildiği zaman güven ve emniyet açısından somunu doğru şekilde sıkmak önem taşır. Böylece emniyet açısından hiçbir sorun yaşanmadan daha uzun vade bozulma gibi bir durum olmadan somun kullanımı mümkündür.

Somunlar pek çok işleve sahip olduğu gibi çeşitleri de birbirinden farklı olabilir. Ayrıca iç kısımlarında dişler bulunduğu için somunların sıkılıp gevşetilmesi ya da çıkarılması çok daha kolay ve pratiktir. Alanında uzman ve başarılı olan kişilerin kullanımı ile beraber somunlar rahatlıkla pek çok alanda tercih edilebilir. Ayrıca Doğru firmadan alınan hizmet ile beraber somunları her şekilde sahip olunabilir. İstenen modelle somun yoksa eğer özel üretim somunlarda imal edilebilir.